formació / JOVES / SUMMER SCHOOL
formació / JOVES / SUMMER SCHOOL
summer workshop d'especialitat

Summer Workshop d’Especialitat

Presentació i dades bàsiques A qui es dirigeix aquest curs? Com s'estructura el curs Per què Cine Base? Inscripcions Preguntes freqüents (FAQS) Sol·licita més informació

Viu un estiu de cinema amb l'ESCAC!

El Summer Workshop d’Especialitat està dirigit a joves a partir de 12 anys que hagin realitzat anteriorment el curs Advanced i tinguin interès a expandir el seu coneixement de l’audiovisual, i en concret de les diferents especialitats tècniques del mateix: guió, direcció, muntatge, so, direcció de fotografia i direcció d’art. L’objectiu del Summer Workshop és potenciar el talent dels joves cineastes consolidant i ampliant els conceptes de narrativa audiovisual ja apresos, amb recursos de tecnificació més sofisticats en cada àrea.

A partir de les 17h podran accedir lliurement a les sessions d’Aules Obertes de guió, art, muntatge, fotografia, so i visionats.

 

 

Datos básicos
Nom: Summer Workshop d'Especialitat
Horari: intensiu de 10h a 17h, amb una hora de pausa per dinar.
Dates: del 8 al 19 de juliol (curs quinzenal)
Idioma: Català / Castellà
Centre: ESCAC
Preu: 450€. Descompte del 10% per inscripcions abans del 30 de maig.
Inscripcions: a través del següent enllaç: http://matriculescinebase.escac.com

A qui es dirigeix

El Summer Workshop d’Especialitat està dirigit a joves a partir de 12 anys que hagin realitzat anteriorment el curs Advanced.

Com s'estructura el curs

El Summer Workshop proposa 3 cursos diferents que inclouen 2 especialitats audiovisuals cadascun.

 1. SUMMER WORKSHOP D’ESCENA AUDIOVISUAL: especialitats de guió i direcció
 2. SUMMER WORKSHOP D’IMAGEN AUDIOVISUAL: especialitats de direcció de fotografia i direcció d’art
 3. SUMMER WORKSHOP DE RITME AUDIOVISUAL: especialitats de muntatge y so

L’alumne podrà triar el curs que més s’adapti als seus interessos.

Cada curs del Summer Workshop té una durada de 2 setmanes. L’horari és intensiu de dilluns a divendres de 10h a 17h, amb una hora de pausa per dinar. A partir de les 17h, els alumnes poden anar a les aules obertes fins a les 20h.

De manera pràctica i lúdica, cada curs consta d’exercicis específics de les especialitats que el integren, experimentant la tecnificació avançada en elles per crear un projecte audiovisual final que reculli els coneixements adquirits.

1.SUMMER WORKSHOP D’ESCENA AUDIOVISUAL: GUIÓ I DIRECCIÓ

Aquest curs aprofundeix en les especialitats de guió i direcció, centrant-se en els recursos narratius propis de la creació, conceptualització i execució de les idees. Es duran a terme exercicis d’estructura narrativa, construcció de personatges, direcció d’actors, posada en escena i de narrativa audiovisual avançats, entre altres.

El projecte final consistirà en la creació d’un curtmetratge, des de la idea, l’escriptura del guió, el rodatge i el muntatge final.

Estructura: Durant les dues setmanes es combinaran exercicis de guió i posada en escena amb decorats i actors per aprofundir en la narrativa audiovisual. A més, durant la primera setmana es treballarà el desenvolupament d’un guió de curtmetratge per alumne. La segona setmana se centrarà en el rodatge i muntatge de tots els curtmetratges.

2. SUMMER WORKSHOP D’IMAGEN AUDIOVISUAL: FOTOGRAFIA I ART

A través d’exercicis pràctics, el curs d’Imatge Audiovisual se centra en les especialitats de direcció de fotografia i direcció d’art, incidint en conceptes com l’ambientació, el vestuari, el color i la llum. Es descobriran les possibilitats que ofereixen els recursos dels àmbits de l’art i la fotografia per definir la psicologia d’un personatge o un espai, en favor de la narrativa.

El projecte final consistirà en el disseny i construcció d’un decorat, per a la posterior il·luminació i rodatge d’una peça curta narrativa o un videoclip.

Estructura: Durant les dues setmanes es realitzaran exercicis aplicats a la narrativa audiovisual des de la perspectiva de la direcció d’art i de fotografia. A més, la primera setmana es dissenyarà, construirà i ambientarà un decorat. La segona setmana s’il·luminarà el decorat i es planificarà i rodarà un videoclip o una escena senzilla.

3. SUMMER WORKSHOP DE RITME AUDIOVISUAL: MUNTATGE I SO

Aquesta modalitat ofereix la possibilitat d’entendre les opcions per explicar històries a través del so i la imatge. Es duran a terme exercicis de composició musical, escolta activa, captació de so directe, postproducció de so i tècniques de muntatge narratiu.

Durant el curs, els alumnes portaran a terme un projecte de muntatge i sonorització narrativa. D’una banda, muntaran un parell de seqüències d’una pel·lícula amb material original explorant les possibilitats narratives, l’aproximació als gèneres audiovisuals i l’emoció des del muntatge. Posteriorment, sonoritzaran i crearan la banda sonora mitjançant recursos  sonors i musicals generats per ells mateixos.

Estructura: Durant els primers 3 dies, els alumnes realitzaran exercicis centrats en la tècnica de muntatge audiovisual i el muntatge de dues seqüències d’una pel·lícula professional ja rodada. Els següents dies del curs, els alumnes combinaran un taller de captació i postproducció de so amb un taller de composició de música amb Garage Band, amb l’objectiu de sonoritzar i dotar de música la peça que havien muntat.

Per què Cine Base?

Des de fa 30 anys la ESCAC treballa per a buscar i potenciar el talent dels joves cineastes. Ho fem a través d’un sistema pedagògic basat en el “learning by doing” i el treball per projectes.

Amb més de 600 tallers realitzats en diferents centres educatius de tot el país i més de 100.000 alumnes formats a les nostres aules, CINE BASE és un projecte de referència en formació audiovisual.

Empoderant als nostres alumnes com storytellers en el format més complet, l’audiovisual.

Ensenyant-los a explicar històries des de qualsevol de les disciplines que s’imparteixen a l’escola.

Els professors de CINE BASE – ESCAC formen part de la indústria i han treballat en sèries i pel·lícules com: Élite, Valeria, La Casa de papel, SkyRojo, Merlí Sapere Aude, L´última nit al karaoke, Te estoy amando locamente… entre moltes altres.

Inscripcions

Ens complau anunciar que les inscripcions per als cursos de la Summer Workshop ja estan obertes. Pots començar el procés a través del següent enllaç: http://matriculescinebase.escac.com

Recorda que si no estàs registrat, primer hauràs de fer-ho.

Volem facilitar la teva participació en el Summer School i, per això, t’oferim alguns avantatges addicionals. Si t’inscrius a 2 o més cursos, podràs gaudir d’un descompte del 5% en l’import total. I si posseeixes el Carnet Jove, obtindràs un descompte addicional del 10%

Si t’inscrius abans del 30 de maig, pots gaudir d’un descompte addicional del 10% sobre el preu del curs.

Si has guanyat una beca per a un curs del Summer School, hauràs de posar-te en contacte amb nosaltres enviant un correu electrònic a base@escac.es. El nostre equip es posarà en contacte amb tu per a proporcionar-te informació sobre les dates i els cursos disponibles.

És important tenir en compte que, una vegada finalitzat el període d’inscripció i formalitzada la matrícula, qualsevol canvi que desitgis realitzar haurà de ser notificat a través del correu electrònic: base@escac.es.

En cas que, per circumstàncies imprevistes, et vegis obligat a cancel·lar la teva participació en el curs, es realitzarà un reemborsament de l’import abonat únicament en casos de força major. Aquest reemborsament es durà a terme previ avís i fins a 7 dies abans de l’inici del curs. Tingues en compte que es deduiran 6 € en concepte de despeses bancàries.

Preguntes freqüents (FAQS)

Preguntes més freqüents

 • On menjar?
  • ESCAC – Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya

   En el Campus de ESCAC los alumnos tienen un espacio donde comer. ESCAC dispone de un servicio de bar–cafetería, donde se pueden comprar bocadillos, etc, así como un servicio de comedor. Para los alumnos que quieran traer la comida, disponemos de microondas dentro del Campus.

 • Què són les Aules Obertes?
  • Les Aules Obertes són sessions addicionals que es realitzen opcionalment a les tardes, on els joves poden escollir quina classe tècnica d’especialització volen assistir (com ara so, art, fotografia, guió, visionat i muntatge) per aprofundir-se en les diferents àrees del cinema.

   • Art: Desenvoluparan la teva creativitat amb exercicis de creació de personatges, ambientació d’espais, elecció d’objectes i molt més.
   • Muntatge: Aprendran tècniques bàsiques de muntatge i rep ajuda mentre muntes les teves pràctiques audiovisuals.
   • So: Treballaran tots els aspectes del disseny de so, des del so directe fins a la creació i edició de foleys.
   • Guió: Treballaran la creació de personatges, el diàleg, el gènere, el punt de vista… Tot el necessari per a escriure un bon guió.
   • Fotografia: Aprendran tot sobre les tècniques fotogràfiques bàsiques, i treballa amb el material professional de l’escola.
   • Visionats: Podràs gaudir del millor cinema, aprenent a comentar el que has vist d’una forma totalment nova.
 • Les Aules Obertes estan incloses dins del preu?
  • Sí, les Aules Obertes estan incloses en el preu del curs. No és necessari avisar amb antelació si es vol acudir o no.

 • Materials
  • No és necessari disposar de cap material audiovisual per a realitzar el curs. Tot el material que utilitzaran el proporcionarà CINE BASE – ESCAC.
   Per motius de seguretat, és necessari portar calçat tancat per a poder moure’s pels diferents espais habilitats de la Summer School. Es recomana portar roba còmoda.

 • On és l'ESCAC?
  • Tots els cursos s’imparteixen en les instal·lacions de l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya): Plaça de la Farinera, 9, 08222 Terrassa. L’escola està oberta de 9h a 20h.

Sobre las cookies
Utilizamos cookies propias y de terceros para poder ofrecerte correctamente todas las funcionalidades de nuestro sitio web, con fines analíticos y para mostrarte publicidad personalizada de acuerdo con un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando en “Acepta las cookies”, obtener más información en nuestra Política de cookies o configurarlas o rechazar su uso clicando en “Configuración".
Acepta las cookies Configuración
Información básica de cookies
Este sitio web utiliza cookies y/o tecnologías similares que almacenan y recuperan información cuando navegas. En general, estas tecnologías pueden servir para finalidades muy diversas, como, por ejemplo, reconocerte como usuario, obtener información sobre tus hábitos de navegación o personalizar la forma en la que se muestra el contenido. Los usos concretos que hacemos de estas tecnologías se describen a continuación. Por defecto, todas las cookies están desactivadas, a excepción de las técnicas, que son necesarias para que el web funcione. Si deseas ampliar la información, puedes consultar nuestra Política de cookies.
Acepta las cookies Gestiona las preferencias
Cookies técnicas y/o necesarias Activas siempre
Las cookies técnicas son aquellas facilitan la navegación del usuario y la utilización de las diferentes opciones o servicios que ofrece la web como identificar la sesión, permitir el acceso a determinadas áreas, facilitar pedidos, compras, cumplimentación de formularios, inscripciones, seguridad, facilitar funcionalidades (videos, redes sociales…).
Cookies d’anàlisis
Les cookies d'anàlisis són les utilitzades per a dur a terme l'anàlisi anònima del comportament dels usuaris de la web i que permeten mesurar l'activitat de l'usuari i elaborar perfils de navegació amb la fi objectiva de millorar els llocs web.
Confirma las preferencias
Popupcontent

Aceptar