Amb l’aplicació de la Summer School, del programa CINE BASE – ESCAC (Fundació Privada Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya), s’han format més de 10 000 alumnes d’entre 10 a 18 anys. Com a part de la formació, els estudiants realitzen diverses pràctiques i conclouen el curs amb l’execució i presentació d’un curtmetratge complet. Aquestes experiències ens han permès comprovar resultats impressionants. Noies, nens de primària i joves de secundària (ESO) i preuniversitari (Batxillerat i Cicle Formatiu Grau Mitjà) assolien un nivell de creació narrativa i de comunicació elevats.
En aquest sentit, CINE BASE té l’objectiu de promoure accions centrades en la cultura audiovisual i així motivar l’interès dels nous espectadors i públics fidels a la cinematografia. Una de les iniciatives per fomentar aquest interès és a través de la creació d’un Festival de Curtmetratges CINE BASE, on alumnes de 5è i 6è de primària, així com de 1r a 4t d’ESO i 1r i 2n de Batxillerat, a més de joves de cicles formatius de grau mitjà, puguin realitzar i participar amb les seves pròpies peces audiovisuals.
Sota aquesta proposta, ESCAC – CINE BASE ha plantejat col·laboracions amb els CINES VERDI, per afavorir l’interès per la indústria audiovisual i, al mateix temps, promoure el talent entre els joves.
Primera. – Objectius El Festival de Curtmetratges CINE BASE, en la seva quarta edició, organitzat per la Fundació Privada Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) amb domicili a Terrassa, codi postal 08222, Plaça La Farinera, 9, provista del CIF núm. G60464229, té com a objectiu promocionar la creació i el talent de nens i nenes de primària (de 5è i 6è) i joves de secundària (des de 1r fins a 4t d’ESO), Batxillerat (1r i 2n) i Cicle Formatiu Grau Mitjà, motivats per l’audiovisual i la cinematografia. Està dirigit a joves que es trobin cursant els últims anys de primària, ESO, Batxillerat o algun cicle de grau mitjà, i que estiguin interessats en realitzar i presentar una o diverses peces audiovisuals de temàtica lliure, ja sigui ficció o documental.
Al mateix temps, enguany plantejem l’opció de presentar-se en una Modalitat Especial, que es revelarà més endavant, i serà la temàtica que seguirem al llarg d’aquesta edició del festival, així com en la gala que se celebrarà al maig. Aquesta proposta té com a objectiu que, a través de les pròximes edicions del festival, els joves investiguin sobre els diferents gèneres cinematogràfics, així com diferents tècniques de realització de curtmetratges.
Segona. – Persones legitimades i Requisits de Participació
Pot inscriure’s qualsevol alumne o alumna de qualsevol nacionalitat, inscrit en centres educatius d’Espanya, segons les següents categories segons el curs al qual estigui inscrit de l’ensenyament reglat oficial: -5è, 6è de Primària i 1r i 2n d’ESO -3r i 4t d’ESO -Batxillerat o Cicle de Grau Mitjà. Les modalitats de les obres que es poden presentar són: -Obra de Ficció -Obra Documental -Obra de la Menció especial. Un mateix autor o autora pot participar amb obres diferents en cada modalitat.
Els curtmetratges poden haver-se produït amb un màxim de dos anys d’anterioritat (obres del 2022 al 2024), respecte a la data de finalització del termini d’inscripció.
Quarta. – Garanties
Cinquena. – Procés d’Inscripció
Sisena. – Jurat i premi