Cinebase és un programa que té l’objectiu d’implantar la Narrativa Audiovisual com una competència bàsica, indispensable i d’ús habitual a l’Educació Secundària de tots els alumnes del nostre país.
Narrar, i per tant comunicar en qualsevol àmbit, ja no és només llegir i escriure. Al segle XXI la narració és Audiovisual, i per tant, és imprescindible traslladar-la a les aules.
Els 4 pilars del projecte Cinebase:
Cinebase és accessible per a qualsevol centre independentment dels recursos que disposi. Els alumnes realitzaran les activitats amb els seus propis mòbils, tablets o càmeres senzilles de fotografia i vídeo de fàcil accés.
La finalitat dels exercicis és la reflexió i l’acció ajusto a la proposta narrativa. La tècnica és un suport, no un objectiu en si mateixa.
Per què és important la Narrativa Audiovisual?
La Narrativa audiovisual és important perquè és una eina transversal i interdisciplinària, útil per a qualsevol assignatura o departament. Reforça el treball en equip i per projectes. Aporta una via d’expressió i comunicació nova per l’alumnat. Ajudant-los al desenvolupament de les seves pròpies idees i món interior.
Quin és l’objetiu de Cinebase?
El programa Cinebase busca desenvolupar al màxim la capacitat de Narrativa Audiovisual de cadascun dels alumnes, mitjançant un format accessible per a tothom.
El programa es pot aplicar a les aules de dues maneres:
Curs intensiu per a alumnes preuniversitaris des d’11 anys on experimentaran la introducció bàsica a la narrativa audiovisual a través d’activitats formatives i lúdiques, basades en la realització de pràctiques i projectes. Idear, escriure, dissenyar, rodar, post-produir i compartir.
Curs intensiu de formació de competències bàsiques del format audiovisual homologat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Els docents aprendran a través dels exercicis que es troben en el Manual de Narrativa, per a després poder aplicar-los a les seves aules. Aquests cursos es realitzaran a l’ESCAC i estaran disponibles per a tot docent interessat, de qualsevol part del país.
Busquem oferir coneixements i eines per a abordar la formació audiovisual a les aules. Seguint el model “learning by doing” (aprendre fent), els docents aprendran a través de la realització de projectes i exercicis a narrar audiovisualment.
Cinebase ha creat un Manual d’exercicis de Narrativa Audiovisual pràctics, de senzilla i efectiva realització i aplicació a l’Aula. Un programa basat en el concepte de “aprendre fent” a través del desenvolupament de projectes.
Cinebase proposa també un sistema d’assistència a la implantació de l’audiovisual a les aules dels centres educatius mitjançant la participació activa de la direcció curricular de Cinebase estudiant, proposant i supervisant propostes concretes de tallers i projectes per a implantar la narrativa audiovisual a les seves aules.
El Festival Cinebase s’organitza de conjunt amb el Festival Internacional de Cine de Barcelona Sant Jordi, i compta amb la col·laboració de Filmin. Aquesta activitat té l’objectiu d’incentivar la creativitat i el talent del joves, a més de promoure l’interès de nous espectadors i públics fidels a la cinematografia.
Més sobre el Festival
Quin és l’objectiu d’aquestes col·laboracions?
Cinebase busca acostar el món del cinema a les famílies i proporcionar-los una experiència pràctica a través de la narrativa audiovisual.
Com col·laborar amb Cinebase?
Per a qualsevol col·laboració podeu contactar amb nosaltres enviant un correu a base@escac.es o telefona al 937 361 555 ext. 138
Festivals amb els quals col·laborem:
Entitats amb les quals col·laborem:
Si tens entre 10 i 18 anys, pots participar al concurs dissenyant la nova imatge per la samarreta de Cinebase, comparteix-la amb nosaltres i tindràs l’oportunitat de guanyar una Beca per un curs Summer School.
Les bases que tindràs que seguir són:
La comunitat de Cinebase decidirà qui seran els finalistes. Però això no és tot! Volem que sigueu vosaltres qui decidiu la creativitat guanyadora. Així que al maig a través del nostre perfil d’Instagram: @cine_base podreu votar la creativitat que us agrada més per storys.