El curs de Narrativa Audiovisual per a professors, com a part d’aquest programa, va dirigit a professors i professores d’Educació Secundària de tota Espanya que tinguin interès per aprendre i aplicar la narrativa audiovisual a les aules, en qualsevol assignatura o departament.

Els continguts dels cursos es desenvoluparan a partir de l’estructura curricular:

  • Learning by doing, aprenent sobre la base de la proposta pròpia i l’error.
  • Treball per projectes.

S’impartiran classes pràctiques i tècniques dissenyades per a realitzar exercicis individuals i en grup. Les classes pràctiques estaran complementades amb classes tècniques de fotografia, càmera, muntatge, so, direcció d’actors/actrius i direcció d’art. A més, es produiran diferents projectes de curtmetratges complets. El curs també ofereix tres jornades de presentació de Projectes d’Assistència a diferents centres, realitzats per Cine Base.

Cine Base posa a la disposició del professorat una compilació bibliogràfica audiovisual per a les diferents especialitats i un Manual de Pràctiques Audiovisuals per a l’ús dins de l’aula.

El curs està homologat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Els professors/as formats en el projecte Cine Base, tindran accés a totes les seves accions:

  • Manual de Narrativa Audiovisual: inclou més de 100 exercicis proposats per a realitzar a les aules.
  • Assistència a l’Aula: suport per al desenvolupament i aplicació de projectes i tallers de narrativa audiovisual a les aules.
  • Cinema al Cinema: proposta d’incentivar la cultura audiovisual dels alumnes/as permetent l’accés a les sales de cinema i festivals en sessions especials.

Descarregar informació

Curs Beginner

Dirigit a tot el professorat que vulgui adquirir una introducció completa al format audiovisual.

Durant els matins es realitzen classes pràctiques amb exercicis de narrativa audiovisual. Les tardes estan enfocades a especialitats de fotografia, muntatge.

Al final de la setmana es realitza un curtmetratge, on es mostren els coneixements que ha adquirit l’alumne i es projecta l’últim dia, a la tarda.

Cursos setmanals.

Descarregar informació

Curs Advanced

Només per aquells professors que ja hagin realitzat el curs Beginner i que estiguin interessats en ampliar la seva formació amb un segon curs, Ficció o Documental.

Els matins, es realitzen classes pràctiques amb exercicis de narrativa audiovisual de nivell avançat. Les tardes estan organitzades per realitzar classes d’especialitat de fotografia, muntatge, so i direcció d’actors.

Al final de la setmana es realitza un curtmetratge de ficció o documental, on es mostren els coneixements que ha adquirit l’alumne i es projecta l’últim dia, a la tarda.

Cursos setmanals.

Descarregar informació

Cursos d’Especialitat Cinematogràfica*

Dirigit a aquells alumnes que ja hagin participat en cursos previs de NARRATIVA AUDIOVISUAL PER A DOCENTS o que tinguin coneixements i vulguin incrementar la formació en un àmbit audiovisual determinat.

Aprofundeix en la creació tècnica i artística de la imatge visual d’una pel·lícula. Amb pràctiques i rodatge de direcció de fotografia i càmera enfocades en la preparació i producció final d’un curtmetratge.

Aprofundeix en els coneixements tècnics de la direcció cinematogràfica, punt de vista, posada en escena, to, treball amb actors i treball amb la càmera i els equips tècnics. Amb pràctiques de direcció enfocades a la preparació i rodatge d’un curtmetratge.

Aprofundeix en la creació de l’univers artístic d’una obra audiovisual. Amb pràctiques d’idea, desenvolupament i construcció d’espais, personatges, objectes i tots els elements visuals d’una pel·lícula. Amb l’objectiu de crear i produir la direcció artística d’un curtmetratge.

Aprofundeix en la tècnica de la idea, desenvolupament i escriptura del guió cinematogràfic. Amb pràctiques escrites i rodades de concept, creació de personatge, treball amb actors, diàlegs… enfocades en l’escriptura final d’un curtmetratge per ser rodat.

* El curs d’Especialitats es podrà compartir amb alumnes del taller de Summer School para nens.

Cursos setmanals.

Descarregar informació