Viu un estiu de cinema amb l’ESCAC!

1

Classes tutoritzades per professors de Cinebase – Escac en acompanyament constant.

2

Pensa, escriu, roda, munta, sonoritza, comparteix.

3

Un professor de l’Escac, 10 alumnes i un munt de curts per a fer junts.

4

Fes cinema en equip.

Cursos de Narrativa Audiovisual per a docents
del 10 al 21 de juliol

Curs de narrativa audiovisual per a docents que tinguin interès per aprendre i aplicar la Narrativa Audiovisual a les seves aules, en qualsevol assignatura o departament. El curs donarà accés al Manual de Narrativa i al programa d’Assistència a l’Aula.

TOTS ELS CURSOS ESTAN HOMOLOGATS PEL
DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

A qui es dirigeix

El curs de Narrativa Audiovisual per a docents està dirigit a professors d’Educació Primària i Secundària de tot el país que tinguin interès per aprendre i aplicar la Narrativa Audiovisual a les seves aules, en qualsevol assignatura o departament.

Cursos

Oferim diferents cursos:

El curs Beginner va dirigit als docents que busquin introduir-se a la Narrativa Audiovisual.

Horari: De 10h a 14h i de 15h a 20h
(45 hores homologables, 30 hores + 15 opcionals)

Curs setmanal

El curs advanced va dirigit a docents que ja hagin cursat Beginner i vulguin ampliar els seus coneixements de Narrativa Audiovisual.

Oferim dues especialitats:
− ADVANCED FICCIÓ
− ADVANCED DOCUMENTAL

Horari: De 10h a 14h i de 15h a 20h
(45 hores homologables, 30 hores + 15 opcionals)

Curs setmanal

Beginner: 90€

Advanced

  • Advanced Documental: 90€
  • Advanced Ficció: 90€

*Nota: Una vegada tancat el període d’inscripció, i ja formalitzada la matrícula, qualsevol canvi s’haurà de notificar a través del e-mail base@escac.es
**Està finançat per la Fundació ESCAC i s’aplica l’import de la taxa per a garantir la reserva de la plaça.
***Només es retornarà l’import abonat, amb previ avís i per força major a 7 dies abans de l’inici de curs. El cost en aquest cas, serà de 6€ en concepte de despeses bancàries.

Aplicació de la Narrativa Audiovisual a centres educatius

Metodologia

Els cursos de Narrativa Audiovisual per a docents busquen oferir coneixements i eines per a abordar la formació audiovisual a les aules. Seguint el model “learning by doing” (aprendre fent), els docents aprendran a través de la realització de projectes i exercicis a narrar audiovisualment. Obtindran eines que podran aplicar fàcilment a les seves aules.

S’impartiran classes pràctiques i tècniques, on es realitzaran exercicis individuals i en grup. Es tracta d’un curs amb un enfocament pràctic, basat en la realització d’exercicis i un projecte final conjunt de curtmetratge. Els alumnes seran tutoritzats en tot moment per professors Cine Base, graduats de l’ESCAC.

El curs donarà accés

Els docents que hagin cursat el curs de Narrativa Audiovisual tindran accés al Manual de Narrativa i al programa d’Assistència a l’Aula que es duu a terme durant el curs, en el qual professors de Cinema Base acudeixen als centres a donar suport al professorat impartint tallers de Narrativa Audiovisual.

Els docents que hagin cursat el taller també obtindran accés al Manual de Narrativa, una guia d’exercicis pràctics per a la seva aplicació a l’aula. Ajudarà els docents a recrear els exercicis realitzats en el taller amb els seus alumnes de manera pràctica i lúdica.

Compta amb més de 100 exercicis pràctics ordenats en una senzilla base de dades on poden ser filtrats per complexitat, durada, especialitat, etc.

Es tracta d’un manual accessible a qualsevol docent que s’hagi format, sense importar els mitjans dels quals disposi el centre.

Els tallers de Narrativa Audiovisual per a docents donaran accés al programa d’Assistència a l’Aula. Es tracta d’un sistema en el qual busca la participació activa Cine Base a les aules, estudiant, proposant i supervisant propostes concretes de tallers i projectes per als diferents centres que vulguin implantar la narrativa audiovisual a les seves aules de manera curricular.

Tot projecte o taller d’introducció a la narrativa audiovisual rep una atenció personalitzada ajustant la programació i proposta a les necessitats i objectius de cada centre.

FAQS

En el Campus de l’ESCAC els alumnes tenen un espai on poden dinar. ESCAC disposa d’un servei de bar–cafeteria, on es poden comprar entrepans, etc, així com un servei de menjador. Pels alumnes que vulguin portar carmanyola, disposem de microones dins del Campus.

Tots els cursos s’imparteixen en les instal·lacions de l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya): Plaça de la Farinera, 9, 08222 Terrassa. L’escola està oberta de 9h a 20h

No és necessari disposar ni portar de cap material audiovisual per realitzar el curs. Tot el material que utilitzaran el proporcionarà Cine Base-ESCAC. Per motius de seguretat, és necessari portar calçat tancat per poder moure’s pels diferents espais habilitats.

Per que Cine Base?

A Cine Base – ESCAC lluitem per implantar la Narrativa Audiovisual com una competència bàsica, indispensable i d’ús habitual en l’EDUCACIÓ de tots els alumnes del nostre país. Narrar, i per tant comunicar en qualsevol àmbit, ja no és només llegir i escriure. Amb més de 400 tallers realitzats en diferents centres educatius de tot el país, i més de 3000 alumnes formats en el Summer School, Cine Base és un projecte de referència amb la Narrativa Audiovisual.

Des de fa 25 anys l’ESCAC treballa per buscar i potenciar el talent dels joves cineastes. I ho fem a través d’un sistema pedagògic basat en el “learning by doing” i el treball per projectes. Formem storytellers, ensenyem a explicar històries des de qualsevol de les disciplines que s’imparteixen a l’escola. Així ho demostren les carreres de graduats de la talla de Juan Antonio Bayona, Javier Ruiz Caldera, Mar Coll, Laura Pedro, Elena Trapé o Dani de la Orden, entre molts altres.

Reviu els millors moments

del Summer School.

Despedim el Summer School per a Docents d’aquest any,
només ens queda agrair als docents,
la confiança posada en nosaltres.

Us esperem l’any que ve!